غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

ارتش سودان کنترل کاخ ریاست جمهوری را به دست گرفت

ارتش سودان پس از ۴ روز نبرد با شبه نظامیان واکنش سریع توانست کنترل کاخ ریاست جمهوری در مرکز خارطوم را به دست بگیرد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۱ - ۰۱ فروردين ۱۴۰۴ - 2025 March 21
کد خبر: ۲۷۴۱۲۰

به گزارش راهبرد معاصر، ارتش سودان پس از ۴ روز نبرد متوالی با نیرو‌های شبه نظامی واکنش سریع توانست برای نخستین بار از ۱۵ آوریل ۲۰۲۳ بر کاخ ریاست جمهوری در خارطوم تسلط یابند؛ کاخی که این شبه نظامیان از دو سال پیش کنترل آن را به دست داشتند.

به گزارش تلویزیون العربی، پس از آنکه ارتش سودان بر مساحت بزرگی از خارطوم، پایتخت این کشور تسلط یافت، نبرد‌ها با شبه نظامیان واکنش سریع شدت گرفته است.

العربی افزود که شبه نظامیان واکنش سریع پس از تسلط ارتش سودان بر کاخ ریاست جمهوری به مکانی نامعلوم عقب‌نشینی کردند.

در همین ارتباط، ارتش سودان اعلام کرده کنترل چندین مقر دولتی در اطراف کاخ ریاست جمهوری در مرکز خارطوم را بازپس گرفته است.

وزیر اطلاع‌رسانی دولت سودان نیز در سخنانی گفت که امروز پرچم این کشور بر کاخ ریاست جمهوری برافراشته شد و این مسیر تا تکمیل پیروزی ادامه دارد.

جنگ داخلی سودان

جنگ داخلی سودان در آوریل ۲۰۲۳ میان نیرو‌های مسلح سودان (SAF) به رهبری ژنرال عبدالفتاح البرهان و نیرو‌های شبه‌نظامی واکنش سریع (RSF) به رهبری ژنرال محمد حمدان دقلو (حمیدتی) آغاز شد.

این دو فرمانده که ابتدا در کودتای ۲۰۲۱ علیه دولت انتقالی متحد بودند؛ بر سر ادغام نیرو‌های شبه‌نظامی در ارتش دچار اختلاف شدند.

این جنگ به یک بحران انسانی عظیم تبدیل شده است. طبق گزارش سازمان ملل در سپتامبر ۲۰۲۴، هر دو طرف مرتکب نقض گسترده حقوق بشر، از جمله تجاوز‌های گروهی، بازداشت‌های خودسرانه و شکنجه شده‌اند.

نیمی از جمعیت سودان نیازمند کمک‌های بشردوستانه هستند و ۲۵ میلیون نفر با ناامنی غذایی شدید مواجه‌اند. شمار کشته‌شدگان این جنگ ۱۵۰ هزار نفر تخمین زده شده است./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر